New Orleans -en stad man inte vill lämna

Att komma till New Orleans är som att ta ett djupt andetag av magi, det finns något i luften i varje liten del av staden  som gör att man fylls av ett välbefinnande. Kanske låter det konstigt då det är en stad som fortfarande är full av sorg efter Katrina och en stad med väldigt hög brottslighet. Men det fina är att de människor som inte är del av det negativa sprider så otroligt mycket glädje att det kompenserar för det negativa.

Varje gång jag sitter ner någonstans så hör jag hur människor pratar med varandra, löser problem, diskuterar tak byten, alla hjälps åt att bygga upp något som de älskar. Jag är fylld av deras glädje, och deras kämparglöd. Jag har ingenstans att göra av den så den får gro inom mig tills jag en dag behöver dess energi.

To come to New Orleans is to take a deep breathe of magic, there is something in every part of the city that makes you feel really good. It might sound odd in a city that still struggles with the aftermath of Katrina och a very high crime rate. But the amazing part is that the people that help rebuild the community are so filled with positive energy that it compensates for the negatives.

Everytime i sit down and there are locals around me i hear them speak to each other, solve problems, discuss rebuilding roofs, just general inquiries about each others lives. I am filled with their positivity and fighting spirit, i have nowhere to aim it at right now so i let it simmer inside of me. Until one day i need its energy.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s