The Slanted Door – San Francisco

Att resa med barn, även tonårsbarn, kan ibland bli snårigt när det kommer till att välja restaurang. Mina tonåringar är numera vana vid att bli släpade till den ena restaurangen efter den andra. Under vår resa till Kalifornien hade jag bokat en krog per dag, vilket kändes lagom. Det innebar dessutom att vi kunde vara flexibla på lunchen. Min äldsta dotter, 17 år, har slutat att äta kött men äter fortfarande lite fisk, skaldjur och förstås grönsaker och frukt. För henne var San Francisco rena paradiset. Och bäst av allt tyckte hon om The Slanted Door. Läget vid vattnet vid Ferry Building är oslagbart. Inne i restaurangen är det stort och luftigt, dessutom har The Slanted Door en egen toalett, så du slipper stå och köa i någon av de offentliga inne i gallerian.

Vi återvände många gånger till The Ferry Building. Vi besökte Hog Islands Oyster Bar, ett omåttligt populärt ställe alldeles intill The Slated Door, samt Boulettes Larder, där vi faktiskt stötte på självaste Hillary Clinton samt åt de luftigaste och godaste beignets jag någonsin smakat.

The Slanted Door serverar modern vietnamesisk mat och vi åt faktiskt lunch här två gånger. De absolut bästa rätterna är deras signaturrätter som Slanted door spring rolls, cellophane noodles with dungeness crab samt shaking beef.

In english: To travel with children, even teenagers, can be tricky when it comes to chosing restaurant. My children are now a days used to be draged to different restaurants during our travels, and during our trip to California I’ve made reservations for one restaurant per day, which was good enough. My oldest daughter, 17 years old, has stopped eating meat but she eats fish, seafood, vegetables and fruit. For her, San Francisco was a paradise – and The Slanted Door was her favorite. Situated by the bay at The Ferry building you have a beautiful view. The restaurant also has a washroom, so you don’t have to go to any of the public ones. Very convenient. We returned many times to The Ferry Building for various reasons. We visited Hot Island Oyster Bar, an extremely popular place next to The Slated Door, and Boulettes Larder, where we actually bumped into Hillary Clinton and had the most airy and delicious beignets.

The Slated Door serves modern vietnamese food and we had lunch there twice. The best dishes are their signature dishes like Slanted door spring rolls, cellophane noodles with dungeness crab and shaking beef.

Utanför The Slanted Door en vacker dag i slutet av juni.
Outside The Slanted Door on a sunny day in the end of June.
I'm a sucker for lemonade.
I’m a sucker for lemonade.
Slanted door spring rolles with gulf shrimp, pork shoulder, vermicelli noodles and roasted peanuts.
Slanted door spring rolls with gulf shrimp, pork shoulder, vermicelli noodles and roasted peanuts.
Green papaya, pickled carrot, rau ram, crispy shallot and roasted peanut.
Green papaya, pickled carrot, rau ram, crispy shallot and roasted peanut.
Cellophane noodles with green onion, dungeness crab and sesame.
Cellophane noodles with green onion, dungeness crab and sesame.
Grass-fed estancia shaking beef with filet mignon, sausalito springs watercress, red onion and lime sauce.
Grass-fed estancia shaking beef with filet mignon, sausalito springs watercress, red onion and lime sauce.

Websida: www.slanteddoor.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s