Txikito NYC

En av mina absoluta favorit restauranger i NYC heter Txikitowww.txikitonyc.com

Ett litet ställe i ett ganska ospännande område som inte är trendigt alls, lite som ett ingenmansland. Det är i min smak NYC bästa spanska restaurang – eller baskiska som det faktiskt är.

Den är inte stor, har ingen direkt hype, ingen cool inredning. Här serveras bara otroligt good mat och kall txakoli. Jag älskar’t.

Alex Raij är kvinnan bakom maten, tillsammans med sin man driver de tre restauranger. Hon är inte den typiska moderna kocken som syns och hörs överallt. Hon har ett privat instagram-konto och verkar mest intresserad av att stå i köket och se till att maten som kommer ut är lika god varje gång. Det finns en viss känsla i hela restaurangen som gör att man är super bekväm och känner sig väl omhändertagen, och speciellt så känner man att det finns massa kärlek till maten, den känslan får man inte överallt.  Jag har under mina år av besök inte fått en enda dålig rätt, och jag går alltid dit när jag är i NYC.

In english 

One of my favorite restaurants in NYC is Txikitowww.txikitonyc.com

Its a small place, in an area of the city that is not very trendy or cool, it’s kinda of a no mans land. But to me it’s the best basque restaurant in the city. It’s not big, it’s not super trendy, they only serve amazing food and cold txakoli. And I love it.

Alex Raij is the woman behind the food, together with her husband she runs three restaurants in total. She is not the typical modern chef that is visible all the time in tv and other media, she has a private instagram account and seem most interested in being in her kitchen making sure the food always is amazing. There is a certain feeling in the restaurant that makes you feel super comfortable and well taken care of, and most of all you feel the love for the food they cook, and you don’t feel that everywhere today. I have, during my many visits, never had a bad dish and I make sure i always go when i am in the city.

IMG_2320
Gambas Plantxa head-on shrimp, olive oil, sea salt

 

IMG_2319
Txanketes baby arugula, poached egg, crispy silverfish
IMG_2316
Txitxiki crispy sandwich of homemade chorizo hash
IMG_2342
Boquerón, marinated white anchovy, eggplant, piquillo
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s