Koreanskt i L.A

Den största koreanska gemenskapen utanför Korea finns i Los Angeles. Som den korean jag är ville jag passa på att äta autentisk koreansk mat när jag ändå var där. Jag hade allt för lite att göra research men fick som tur var tips till två helt olika ställen. Den ena, Chosun Galbee, låg i Koreatown och det andra, Hanjip, inte långt därifrån. Inte överraskande visade det sig att Chosun Galbee var den mest autentiska, medan Hanjip var modern och mer lättsam. På Chosun Galbee serverades underbar bbq medan Hanjips à la carte visade sig ge mersmak. Jag kan fortfarande drömma om Hanjips kimchi fried rice, uni med ägg och benmärg med majs, parmesan och bonito flakes, vilket förstås passade utmärkt att sköljas ner med en slurk soju. Det enda jag var lite missnöjd med på båda restaurangerna var deras kimchi, som hade för lite syra och sting och alldeles för mycket smak av ketchup.

The biggest korean community outside Korea is in Los Angeles. Since I’m korean I wanted to eat some korean food when I was in town. Unfortunately I didn’t have time to do any research but I got unexpected help to find two very good but different places. One, Chosun Galbee, was located in Koreatown and the other, Hanjip, i Culver City not far from Koreatown. It was no surprise that Chosun Galbee was the most authentic korean restaurant, while Hanjip was contemporary and more easy going. At Chosun Galbee we had amazing beef bbq, while the à la carte at Hanjip blow me away. I can still remember the taste of kimchi fried rice, uni with egg and bone marrow with corn, parmesan and bonito flakes. This was of course perfect with a glas or two of soju.

Chosun Galbi - galbi kallas köttet som sitter kring revbenet och anses var den finaste delen på djuret.
Chosun Galbee – galbi kallas köttet som sitter kring revbenet och anses var den finaste delen på djuret. / Chosun Galbee – galbi is the meat closest to the rib of the cow.
Namul. Actually, everything was delicious The only thing that made med a bit discontent with was the kimchi, that had to little acidity, spiciness and actually tasted a bit like ketchup.
Namul. Everything was so tasty. The only thing that made me a bit discontent on both korean restaurants was the kimchi, that had to little acidity and spiciness and actually tasted a bit like ketchup.
Yes, we did some bbq.
Yes, we did some bbq.
Of course we need to have some galbi.
Of course we need to have the galbi.
They had dolsot bibimab. I haven't had it since I was in Korea last year. It was truly delicious!
They had dolsot bibimab. I haven’t had it since I was in Korea last year. It was truly delicious!
Stir and eat!
Stir and eat!
Next stop – Hanjip.
Next stop – Hanjip.
Uni, egg and salmon roe.
Uni, egg and salmon roe.
Kimchi Fried Rice.
Kimchi Fried Rice.
Bone marrow corn cheese.
Bone marrow corn cheese.
The waiter served me some soju to drink with the marrow.
The waiter served me some soju to drink with the marrow.
Well, we did some bbq that night too.
Well, we did some bbq that night too.
And for dessert we got watermelon, pop rocks and ...
And for dessert we got watermelon, pop rocks and …
... soju. Crazy korean dessert!
… soju. Crazy korean dessert!

http://chosungalbee.com

http://hanjip.com

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s